Voorbrugstraat 5, 5066 AE Moergestel (Oisterwijk) | 06 - 20540800

MINDFULNESS VOOR PARTICULIEREN

Mindfulness training, of aandachttraining, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je leert simpelweg dingen met aandacht te doen. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen/ uitdagingen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen (thuis oefenen - ong 1/2 uur per dag- is onderdeel van het trainingsprogramma), leef je intenser, kun je betere keuzes maken, beter omgaan met lastige situaties ((chronische)pijn, stress, conflicten thuis of op werk), pieker je minder. En zeker niet onbelangrijk; je kunt door beoefenen van Mindfulness makkelijker ontspannen, meer genieten van de mooie dingen in het leven en voor je zelf een duidelijke koers uitzetten die voor jou belangrijk is.

Door middel van theorie en uitleg, verschillende ervaringsgerichte praktische mindfulness oefeningen, reflectie en het stellen van vragen worden deelnemers bewust van wat mindfulness voor hen zou kunnen betekenen in het dagelijks leven. Hoe ze het toe kunnen passen, beter met stress en werkstress om kunnen gaan en meer rust kunnen vinden. Maar Mindfulness is geen quick fix!

Waarom 6 tot 8 weken trainen? Omdat het enige tijd duurt (35-40 dagen oefenen) voordat 'je brein' fysisch veranderingen toont en je 'aandachtsspier' in je hersenen vergroot. De kortere 6 weekse training vergt dus 6 weken 6 a 7 dagen per week oefenen om hetzelfde effect te kunnen sorteren dan een reguliere training (8 weken 5 dagen per week thuis oefenen). Mindfulness is wetenschappelijk bewezen effectief!

Op dit moment traint Mind4Work alleen teams binnen bedrijven of particulieren of medewerkers individueel middels mindfulness training of coachingssessies mbv tafelopstellingen.

Wil je alle updates en acticiteiten krijgen, volg Mind4Work dan ook op Facebook !


'6 weekse MINDFULNESS TRAINING'- individueel - 6 x 75-90 minuten

Per week wisselend thema, deze trainingsvariant is gebaseerd op de MBCT-MBSR methode (Mindfulness Based Cognitive Therapy & Mindfulness Based Stress Reduction) en is ontwikkeld en onderzocht door Oxford University. Klik hier voor de reviews - recensies van de verschillende trainingen die Mind4Work aanbiedt.

Deze training bevat iets kortere oefeningen dan in de 8 weekse variant maar met hetzelfde effect! Mits er ook bij deze training 6 weken 6 a 7 dagen per week 1/2 uur thuis wordt geoefend/tijd wordt besteed aan het lezen van het bijbehorende praktische boek ('Mindfulness een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld') . Een prettige training voor mensen die het graag willen volgen en de meerwaarde van Mindfulness willen ervaren, maar het lastig vinden om in hun agenda 8 x 2 tot 2,5 uur vrij te maken of dit gewoon beter vinden passen bij zichzelf. De 7e sessie is 3 maanden na afloop van de training, de terugkombijeenkomst.

Thema's:

Week 1: Aandacht focussen

Week 2: Effect geest op lichaam

Week 3: Het is hoe je het doet – niet wat je doet

Week 4: Je anders verhouden tot gedachten

Week 5: Omgaan met moeilijkheden en stress

Week 6: Mindfulness in je (werk)leven en je energiebalans

Kosten: € 825,00 voor particulieren (0%btw) en €900,00 ()%btw) voor particulier via werkgever (NB: vaak volledige vergoeding mogelijk vanuit duurzame inzetbaarheid of opleidingsbudget via werkgever, vraag het na bij je werkgever). Deelname als zzp-er of eigen onderneming?! Scholing is aftrekbaar als bedrijfskosten.

Zelf aan te schaffen: het boek 'Mindfulness een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld' (ISBN: 9789057123412 - €20,95 )

Locatie: Moergestel, bij Mind4Work of (deels) online

Opgave: Meld je aan via info@mind4work.nl of 06 20540800. Een telefonische en/of schriftelijke intake maken deel uit van de aanmelding.


'TAFELOPSTELLING EN GRENSINZICHT' - systemische coachingssessies.

Mind4Work biedt ook 1 op 1 coaching middels opstellingen aan om nog meer inzicht in een bepaalde situaties te krijgen, die specifiek in jouw leven spelen en waar een pijnpunt of een vraag zit. Dit met behulp van tafelsopstellingen. DIt kan je gezin zijn, je werk, jouw (mentale) grenzen of je familie van herkomst. Je krijgt inzicht in je patronen, jouw plek in bepaalde situaties en wat wel of niet goed voelt en wat er nodig is om het te veranderen.. Er wordt in 3D een opstelling gemaakt met behulp van bijvoorbeeld blokjes die allemaal iets of iemand representeren. Door middel van vragen en de antwoorden van de client of eventueel het invullen van een test, wordt er helder inzicht verkregen in het vraagstuk, de uitdaging of ontwikkeling waar het over gaat. Deze sessies zijn erg aan te bevelen naast de Mindfulness training waar je bewuster en opmerkzamer leert te zijn, de basis om patronen te kunnen doorbreken, beter grenzen te stellen aan bepaalde zaken en beter voor jezelf te gaan zorgen. Er wordt voor de sessies maximaal 1,5 uur per keer uitgetrokken, per sessie €115,00 (0%btw). Er wordt een pakketkorting gehanteerd indien Mindfulnesstraining en 1 op 1 coaching mbv tafelopsteling wordt gecombineerd.