Voorbrugstraat 5, 5066 AE Moergestel (Oisterwijk) | 06 - 20540800

mindfulness voor Organisaties

Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek en praktijk blijkt dat Mindfulness training (aandachtgerichte training) positieve effecten heeft op omgaan met werkstress, het immuunsysteem, bloeddruk, creativiteit en onderlinge werkverhoudingen tussen collega's en binnen teams. Door mindfulness te beoefenen vinden er fysiek positieve veranderingen in de hersenen plaats waardoor mensen beter gebruik kunnen maken van hun eigen (mentale)capaciteiten en beter bestand zijn tegen werkstress. Daarnaast vermindert het pierekeren, bevordert het de concentratie en maken van keuzes en ook erg belangrijk ; het bevordert het werkgeluk!

Medewerkers die mindfulness beoefenen herkennen op tijd hun eigen spanningssignalen en kunnen tijdig en op een adequate manier hun grenzen aangeven, waardoor werkstress- en burn-outverschijnselen minder voorkomen. Door optimalisatie van zelfzorg en zelfredzaamheid wordt kort- en langdurig verzuim gereduceerd of voorkomen. Daarnaast zorgt de toename van mentale gezondheid ervoor dat mensen duurzaam goed kunnen blijven functioneren, dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen en dat ze dingen in een gezond perspectief blijven zien.

Er is bijna geen betere teambuilding te bedenken dan een training zoals Mindfulness waarbij openheid, niet oordelen, goed leren luisteren naar elkaar en leren omgaan met stress, lastige situaties en meer werkplezier beleven, samenkomen.

Door jarenlange ervaring in onderwijs is Mind4Work gespecialiseerd in Mindfulness training voor onderwijsmedewerkers en leerkrachten. Verdiepingstrajecten na afloop van de trainig (4 x per jaar een bijeenkomst) zijn ook mogelijk. Hierbij worden extra opdrachten gedaan en nog meer de link naar bruikbare kleine interventies in bijvoorbeeld in de klas besproken en geoefend. Daarbij wordt vaak de training gecombineerd met workshops Mindfulness voor leerlingen in de bovenbouw.Inhoud training

Inhoud Mindfulness training voor teams: 6 x 75 tot 90 minuten training in groepen tot 20 personen, incompany of op gekozen locatie (in overleg) in een periode van zes weken. De training is gebaseerd op Workplace MT van het Oxford Mindfulness Centre (Oxford University); een bewezen effectieve methode om mindfulness praktisch op het werk toe te passen. Thuis oefenen (oefeningen doen en verdieping aan de hand van lezen van een praktisch boek) maakt onderdeel uit van de training!

Na de training kunnen er nog enkele terugkombijeenkomsten worden gehouden als reminder, om meer verdieping te krijgen, en deelnemers ervaringen te laten delen over het toepassen in het (werk)leven.

Prijs: op aanvraag

Data: in overleg

Door middel van theorie en uitleg (gebaseerd op moderne psychologie en wetenschap), verschillende praktische mindfulness oefeningen, reflectie en het stellen van vragen worden medewerkers bewust van wat mindfulness voor hen zou kunnen betekenen op het werk, in prive-situaties en binnen het team.

Teambuilding, studiedagen of Mindfulness introduceren? Ook 'Kennismaking met Mindfulness' workshops van 1,5 tot 2 uur zijn opties.

Klik hier voor de reviews/ recensies van deelnemers of deelnemende bedrijven en instellingen.