Voorbrugstraat 5, 5066 AE Moergestel (Oisterwijk) | 06 - 20540800

mindfulness voor bedrijf

Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek en praktijk blijkt dat Mindfulness training (aandachtgerichte training) positieve effecten heeft op omgaan met werkstress, het immuunsysteem, bloeddruk, creativiteit en onderlinge werkverhoudingen tussen collega's en binnen teams. Door mindfulness te beoefenen vinden er positieve veranderingen in de hersenen plaats waardoor mensen beter gebruik kunnen maken van hun eigen (mentale)capaciteiten en beter bestand zijn tegen werkstress.

Medewerkers die mindfulness beoefenen herkennen op tijd hun eigen spanningssignalen en kunnen tijdig en op een adequate manier hun grenzen aangeven, waardoor werkstress- en burn-outverschijnselen minder voorkomen. Door optimalisatie van zelfzorg en zelfredzaamheid wordt kort- en langdurig verzuim gereduceerd of voorkomen. Daarnaast zorgt de toename van mentale gezondheid ervoor dat mensen duurzaam goed kunnen blijven functioneren, dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen en dat ze dingen in een gezond perspectief blijven zien.

Er is bijna geen betere teambuilding te bedenken dan een training zoals Mindfulness waarbij openheid, niet oordelen, goed leren luisteren naar elkaar en leren omgaan met stress, lastige situaties en meer werkplezier beleven, samenkomen.Inhoud training

Inhoud Mindfulness training voor teams: 6 x 1 tot 1,5 uur training in groepen tot 20 personen, incompany of op gekozen locatie (in overleg) in een periode van zes weken. De training is gebaseerd op Workplace MT van het Oxford Mindfulness Centre (Oxford University); een bewezen effectieve methode om mindfulness praktisch op het werk toe te passen. Thuis oefenen (oefeningen doen en verdieping aan de hand van een boek) maakt onderdeel uit van de training!

Prijs: op aanvraag

Data: in overleg

Door middel van theorie en uitleg (gebaseerd op moderne psychologie en wetenschap), verschillende praktische mindfulness oefeningen, reflectie en het stellen van vragen worden medewerkers bewust van wat mindfulness voor hen zou kunnen betekenen op het werk en in prive-situaties en binnen het team.

Teambuilding, studiedagen of Mindfulness introduceren? Ook 'Kennismaking met Mindfulness' workshops van 1,5 tot 2 uur zijn opties.

Klik hier voor de reviews/ recensies van deelnemers of deelnemende bedrijven en instellingen.